Vanaf nu koop je ook Honda grasmaaiers bij Detuinmachineshop.nl. De typen die te vinden zijn in de webshop zijn: Honda izy-ON accu grasmaaierIZY benzine maaiers en de HRX benzine maaiers. Dankzij slimme verbranding en slimme technieken hebben de viertaktmotoren een lage uitstoot van schadelijke stoffen en verbruiken ze de brandstof op een schone manier. De Honda tuinmachines zijn gemaakt om lang mee te gaan en je krijgt er dan ook uitgebreide garanties op.

Izy-ON accu grasmaaiers

De izy-ON grasmaaiers zijn niet alleen uitstootvrij en stil in het gebruik – ze hebben ook niet alle ongemakken van een benzinemaaier. Daarnaast zijn deze accumaaiers weerbestendig, waardoor je hem bij ieder weertype kunt gebruiken. Voor extra veiligheid worden de messen, dankzij een geïntegreerd veiligheidsmechanisme, automatisch uitgeschakeld wanneer je de hendel loslaat.

Binnen de izy-ON serie zijn er twee varianten accugrasmaaiers: De izy-ON HRG416XB en de izy-ON HRG466XB. De HRG416XB is een duwmaaier met een maaidek van 41 cm. De machine heeft 6 instelbare maaihoogtes, variërend tussen 20 en 74 mm. De izy-ON HRG466XB is daarentegen een zelfrijdende accumaaier voor grotere gazons. Dit model heeft een maaidek van 46 cm. Het is de eerste accumaaier met een Versamow® mulchsysteem. Dit systeem versnippert het gras in ultrakleine deeltjes, die op het gras worden gerecycled als natuurlijke meststof voor een gezonder gazon.

Bij de machines heb je keuze uit drie verschillende Thermo-Smart batterijen. Deze robuuste lithium-ion batterijen zijn beschikbaar in drie vermogen: 4Ah, 6Ah en 9Ah. Ze gebruiken thermosmarttechnologie die het voltage en de thermische prestaties van iedere cel voortdurend bijhouden. Dit zorgt voor een zo lang mogelijke looptijd zonder aan prestaties in te leveren. De 9Ah-batterij is speciaal ontworpen voor de hardwerkende professionals. De batterij levert langdurige power en is ontworpen en gecertificeerd voor alle weersomstandigheden volgens de IP56-norm. Tevens heeft hij een LCD-display met batterijindicator.

 

IZY benzinemaaiers

De nieuwe Honda IZY is een robuust en licht toestel. Je kunt kiezen uit een duwtype, een maaier met een versnelling of en type met een variabele Smart Drive om je gazon snel te kunnen maaien. Dankzij de nieuwe GCVx motoren is het maaien een echte ontspanning geworden en bovendien zijn de grasmaaiers bijzonder wendbaar en onderhoudsvriendelijk. De nieuwe IZY is volledig ontworpen in functie van het geluidscomfort. Er zijn minder motorcomponenten en daarnaast zijn ze zeer vereenvoudigd.

De IZY benzinemaaiers is grofweg in te delen in drie varianten: de HRG 416HRG 466 en de HRG 536. Binnen deze drie varianten zijn er vervolgens ook weer verschillende specificaties. Zo heb je bijvoorbeeld de HRG 416 SKEH met één versnelling.Verder hebben we de HRG 466 SKEP met ook één versnelling, maar wat deze maaier onderscheid van anderen is de Versamow™ die het mogelijk maakt om met deze Honda maaier ook te mulchen.

De globale varianten verschillen grofweg in breedte van het maaidek, respectievelijk: 41 cm, 46 cm en 53 cm. Daarnaast heeft de HRG 536 een andere motor dan de HRG 416 en HRG 466. In plaats van de GCVx 145 motor is de HRG 536 voorzien van een GCVx 170 motor. Deze motor heeft een iets hoger motorvermogen wat de machine sterker maakt dan de anderen. Dat is echter ook wel nodig gezien de grootte van de maaier.

HRX benzinemaaiers

De HRX-reeks van Honda is flink verbeterd. Dankzij de nieuwe GCV170- en GCV200-viertaktmotoren hebben de maaiers een soepele en controleerbare kracht via Variable Select Drive of een hydrostatische aandrijving. De maaiers maken het maaien van een middelgroot tot groot gazon veel gemakkelijker.

De maaiers zijn voorzien van vele unieke Honda-technologieën, zoals: Select Drive voor nauwkeurige controle, Versamow® voor selectief mulchen en Roto-Stop® voor het veilig uitschakelen van de messen. Het HRX537 HZE-model geeft nu nog meer gebruiksgemak met elektrisch starten.

Grofweg zijn de maaiers in te delen in drie varianten: de HRX 426, de HRX 476 en de HRX 537. Het onderscheid tussen deze Honda HRX grasmaaiers is te maken door de verschillende motoren en maaibreedtes. Zo zijn de Honda HRX 426 grasmaaiers voorzien van een GCV160-viertaktmotoren met een vermogen van 2,8/2.900 kW/tpm en hebben ze een maaibreedte van 42 cm. De Honda HRX 476 zijn daarentegen voorzien van een GCV170-viertaktmotoren met een vermogen van 3,6/3.600 kW/tpm. De maaibreedte van de HRX 476 is 47 cm. Tot slot heeft de Honda HRX 537 een GCV200-viertaktmotoren met een vermogen van 4,2/3.600 kW/tpm. Het maaidek is 53 cm breed.

Heb je meer specifieke vragen over de Honda maaiers of wil jij persoonlijk geadviseerd worden? Neem contact op met de klantenservice of kom langs in de winkel.